Templates by BIGtheme NET
Home / Šokantno / Skandalozna izjava bogataša i oca mladog silovatelja: ‘Zatvor zbog 20 minuta akcije’
loading...

Skandalozna izjava bogataša i oca mladog silovatelja: ‘Zatvor zbog 20 minuta akcije’

Brock Turner (20), bivši plivač na elitnom američkom univerzitetu Stanford, osuđen je zbog kaznenog djela napada s namjerom silovanja na samo šest mjeseci zatvora, od čega će tek tri provesti u okružnom zatvoru. Prijetila mu je kazna od 14 godina zatvora.

Brock je kazneno djelo počinio 17. januara 2015. godine kada je seksualno napastovao nesvjesnu 23-godišnjakinju koja je prethodnu noć otišla na zabavu. Ona se sljedeće jutro probudila u bolnici bez ikakvog sjećanja na večer prije. Zato je jedan svjedok jasno vidio kako Brock napastuje ženu bez svijesti iza kontejnera za smeće unutar prostora kampusa.

Sudiji Aaronu Perskyju očito to nije bilo dovoljno. Citirao je “pozitivan karakter i prijašnje nekažnjavanje” kao razlog zbog kojeg je odlučio dati blažu kaznu i dodao “kako bi zatvor imao težak učinak na mladića”. To što će njegova žrtva patiti ostatak života zbog divljačkog čina, očito nije igralo dovoljno snažnu ulogu.

Iako je žrtva pročitala potresno pismo o svom iskustvu koje je potreslo cijeli SAD, sudiju to nije dotaklo. No, zato je bogati otac osuđenog sportiste hladno prokomentarisao kako je njegov sin ne mora ići u zatvor zbog “20 minuta akcije” te zgrozio američku javnost.

 

(Novi.ba/Jutarnji)

About Djeggy