Templates by BIGtheme NET
Home / Šokantno / KONJSKA DROGA HARA SRBIJOM: Dileri je kradu IZ APOTEKA i PRODAJU DJECI za 2.500 dinara!
loading...

KONJSKA DROGA HARA SRBIJOM: Dileri je kradu IZ APOTEKA i PRODAJU DJECI za 2.500 dinara!

Ovu drogu mladi najviše koriste pofestivalima znajući da ostavlja ozbiljne

posljedice po kardiovaskularni sistem

U Srbiji se pojavio ketamin, lijek za uspavljivanje konja, koji sve masovnije koriste mlađe osobe, te imaju halucinacije, euforiju. Ovaj lijek-droga na ljudsku psihu deluje kao kokain i ostavlja na zdravlje ozbiljne posljedice. U medicini se koristi i za uspavljivanje ljudi, ali i lječenje depresije.

Ovu drogu mladi najviše koriste po festivalima znajući da ostavlja ozbiljne posljedice po kardiovaskularni sistem.

– Dileri su mi već prvo veče preporučili da probam ketamin i rekli mi da je to novo i da gram košta samo 2.500 dinara. Kupio sam i ušmrkivao sam ga isto kao kokain. Osećao sam se zaista čudno. Celu noć sam neprekidno skakao od silne energije i delovalo mi je da prosto ne mogu da se smirim. Uz to sam imao i razne halucinacije, sve djevojke su mi djelovale prelijepo, a prema svim muškarcima osejćao sam kao da su mi braća – rekao je u svojoj ispovjesti za Informer Marko Ž. (24), koji je drogu koristio.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

On je naglasio da ga je dejstvo droge držalo 12 sati i da se iskreno uplašio, te da je više nikada neće koristiti.

Farmaceut Dragutin Rajevac rekao je da ovog lijeka nema u slobodnoj prodaji, a da dileri mogu da ga nabave ako ga ukradu iz veterinarskih ili bolničkih apoteka.

– Ketamin se koristi za anesteziju ljudi, ali i životinja poput konja. On održava pritisak i puls tokom operacije. Koriste ga isključivo stručna lica po bolnicama i veterinarskim stanicama. Da bi neko do njega došao, mora odatle da ga ukrade. Ali dileri ga često sami prave i prodaju kao ketamin, koji je opasan jer ima mnogo nuspojava, a često i jake košmare – zaključio je farmaceut.

(Telegraf.rs)

About Djeggy